Care este menirea mea? #Vlog4

Care e menirea mea? Care e menirea ta?

Cred că am început să răspund la această întrebare în clasa a VII-a.
Am avut o compunere. Omul muncitor ca pomul roditor.
Și îmi amintesc acum, începe așa:

Este o lege a firii ca omul și pomul să îndeplinească un rol în natură și în viață. Viața omului muncitor se aseamănă cu cea a unui pom roditor. Și cred că menirea noastră este să dăm roade. Adică să facem lucruri. Să jucăm un rol în natură și în viață. De preferat pozitiv.

Cred că răspunsul la întrebarea „Care e menirea mea?”, menirea mea e să fac lucruri. Menirea mea e să fac ca lucrurile să se întâmple și menirea noastră a fiecăruia din noi sau poate menirea noastră a tuturor, la comun, e să facem din planeta noastră o planetă mai bună. Și o să intrăm în subiecte foarte sensibile, măcar să o păstrăm așa cum e. Să o facem mai sigură, dar măcar să o păstrăm așa cum e.

Și desigur cred că putem să vorbim minute sau ore și nu am putea să ajungem la niște concluzii comune, dar cert este că dacă înțeleg că menirea mea e să fac lucruri mai bune, acest „mai bune” trebuie să fie cumva într-un bine general. Degeaba cred eu că fac ceva bine dacă acel bine pe care eu îl fac nu se regăsește în binele nostru comun al tuturor și atunci ca să sumarizez, menirea mea e să fac lucruri bune, să fac bine pentru mine și pentru semenii mei.

#VirgilProfeanu #menirea #vlog4