izo

By 13 februarie 2021februarie 24th, 2021No Comments

Tort de biscuiti de doua ori IZO. Am facut biscuiti IZO si din ei am facut tort IZO. Daca esti nou pe pagina cauta in postarile mai vechi despre principiile izo. https://www.facebook.com/102095961164843/posts/105167024191070/ Am echilibrat din ingrediente atat biscuitii cat si salamul si la macronutrienti stau identic: din 100 de calorii, 12% provin din proteine, 37% provin din carbohidrati si 53% provin din lipide. Reteta de biscuiti este urmatoarea 100 grame faina (alba sau integrala) 150 grame ovaz (fulgi, tarata sau faina) 7 grame praf de copt (o lingurita) 125 grane unt 100 grame xylitol (sau zahar) 3 oua 50 grame seminte dovleac coapte si date prin blender 50 grame seminte floarea soarelui coapte si date prin blender 7 grame sare (o lingurita mica) Se bate bine untul cu xylitolul (zau zaharul)l, apoi se adauga ouale si restul ingredientelor, in final faina si semintele macinate. Se formeaza un aluat compact. Se formeaza direct cu mana, sau la masina de tocat sau se formeaza printr-o punga cu coltul taiat. Se prepara 15-20 minute la 170 grade, pana se rumenesc. Pofta buna la biscuiti in prima zi. 🙂 In a doua zi, daca v-au mai ramas 500 grame de biscuiti, treceti si la reteta de salam de biscuiti: 500 grame biscuiti izo 200 grame curmale fara samburi 200 grame migdale crude sau caju crud 200 grame lapte 100 grame unt 50 grame Xylitol (sau zahar) 30 grame cacao (2 linguri) Se pun curmalele si migdalele intr-un vas peste care se toarna laptele. Se lasa sa se inmoaie minim 3 ore. Peste 3 ore se scurge laptele din compozitie si se trec curmalele si migdalele prin masina de tocat. Laptele in care s-au inmutai curmalele (cel scurs) se incalzeste la foc mic si se adauga untul. Se amesteca fara sa se dea in clocot. Cand untul este aproape topit se opreste focul. Se adauga zaharul si cacao. Compozitia se amesteca cu curmalele si migdalele tocate. Se omogenizeaza bine. Se adauga biscutii zdrobiti cu mana. Se lasa 30 de minute sa se traga bine laptele in biscuiti si se pune pe hartie de copt, unde se ruleaza ca sa ia forma de salam. Se poate presara in prealabil nuca de cocos pe hartie. Iata si cateva poze din procesul de realizare a salamului :). Atentie la calorii: Biscuitii ies cam la 300 calorii pe 100 grame; Salamul iese cam la 430 calorii pe 100 grame. Daca iti plac pozele da un like 🙂 Daca iti plac retetele da un share 🙂 🙂 Daca iti ies bine retetele da-ne si noua poze 🙂 🙂 🙂 by virgil profeanu

Profeanu Virgil

Author Profeanu Virgil

More posts by Profeanu Virgil

Leave a Reply