izo

By 13 februarie 2021februarie 24th, 2021No Comments

Ce mananca copiii mei chiar acum 🙂 Paste cu somon, legume, parmezan si tomate. 2 portii, 540 calorii pe portie provenite din 24% proteine, 35% carbohidrati, 41% lipide. Se pune apa la fiert intr-o oala de 2-3 litri. Se adauga o lingura de ulei si un praf de sare. Se pun pastele (spaghete, melcisori, tagliatelle) in apa clocotita si se fierb conform indicatiei de pe ambalaj. Dupa scurgere se clatesc cu apa rece. Somon prefer oceanic fara piele. Se gaseste la hyperrmarket la vrac sau la ambalaj. Il pun la decongelat in apa rece pentru 15 minute. Intr-o tigaie de teflon pun o lingurita de unt de cocos sau alt ulei bun pentru prajit (floarea soarelui, seminte de struguri) si pun somonul la prajit la foc mediu, 3 minute pe o parte, 2 minute pe cealalta parte. In niciun caz nu prajesc in ulei de masline. Il aleg de oase si il tai marunt. Aleg o cratita de 3-4 litri si sotez in ea in 2 linguri de ulei, la foc mediu cca. 10 minute legumele, adaug pastele, apoi adaug un galbenus de ou, 20 grame pasta de tomate. Adaug parmezanul ras (sau dupa gust cascaval ras) 30 de grame, sare dupa gust, putin piper si busuioc. Dupa ce l-am pus in farfurie constat ca este atat de bun incat o sa dam si copiilor sa manance :). by virgil profeanu

Profeanu Virgil

Author Profeanu Virgil

More posts by Profeanu Virgil

Leave a Reply